Festivalgasten

Juan Antin - Regisseur (03 maart 2019)
Juan Antin

Regisseur

Juan Antin produceerde en realiseerde meer dan 70 kortfilms, series en videoclips waarin hij diverse technieken uitprobeerde, van traditionele tekening, stop-motion, 2D en 3D tot experimentele technieken. Zijn eerste langspeelfilm, Mercano, el marciano (2002) won de speciale juryprijs in Annecy. Zijn twee langspeler, Pachamama, werd genomineerd voor een Lumière en voor de César 2019.

Stéphane Aubier - Regisseur (10 maart 2019)
Stéphane Aubier

Regisseur

Na zijn studie animatie aan La Cambre werkte Stéphane Aubier samen met Vincent Patar aan de Pic Pic André Shoow en cut-out kortfilms. Daarna volgde Panique au village en een gelijknamige langspeelfilm. In 2014 won hij de Cartoon d’Or met Het Kerstblok, een animatiefilm van 26 minuten. Hij werkte ook mee aan de langspeelfilm Ernest et Célestine (Oscar beste animatiefilm 2014). Hij is coregisseur van La Foire agricole, een nieuwe Panique aflevering.

Website

Loup Blaster - Regisseur (van 04 tot 09 maart 2019)
Loup Blaster

Regisseur

Loup Blaster is actief als audiovisueel kunstenares in Calais. Zij is thuis in traditionele zowel als digitale animatietechnieken en haar stijl wordt gekenmerkt door een veelheid aan gebruikte media, van tekening op papier tot videofragmenten. Zij verwerkt haar beelden tot korte videoloops die dan tijdens live VJing performances gemixt worden.

Website

Anne Brotot - Directrice van de school MoPA (van 05 tot 07 maart 2019)
Anne Brotot

Directrice van de school MoPA

Anne Brotot studeerde in 1983 af aan de EnsAD en volgde een van de eerste opleidingen digitale beeldvorming in Frankrijk. Zij werkte aan een van de eerste series in 3D, Les Fables géométriques. In 2000 leidde zij de creatie van Supinfocom Arles. Na een kort directeurschap van Supinfocom Valenciennes keerde zij in 2017 terug naar Arles en als directeur van de school, die de nieuwe naam MoPA kreeg.

Mark Burton - Regisseur - Scenarist (van 05 tot 07 maart 2019)
Mark Burton

Regisseur - Scenarist

Mark Burton begon zijn carrière bij de BBC, waar hij in de jaren 80 als coscenarist met John O’Farrell de aandacht trok met Spitting Image. Vervolgens werkte hij voor Dreamworks aan het scenario van Madagascar en voor de Aardman studio’s aan Chicken Run, The Curse of the Were Rabbit, Shaun the Sheep en Farmageddon.

Paul Bush - Regisseur - Animator (02 maart 2019)
Paul Bush

Regisseur - Animator

Paul Bush studeerde Schone Kunsten maar begon in de jaren ’80 op eigen houtje met film bij de London Film-makers’ Co-op. In de jaren ’90 maakte hij beeld-per-beeld-films met alledaagse objecten en in krasanimatie. Hij maakte de opmerkelijke langspeelfilm Babeldom. Sedert 2003 doceert hij aan diverse prestigieuze filmscholen.

Website

Jeremy Clapin - Regisseur (08 maart 2019)
Jeremy Clapin

Regisseur

Nadat hij het middelbaar diploma wetenschappen behaalde, legde Jérémy Clapin zich toe op tekenen en beeldende kunst en schreef hij zich in op het EnsAD in Parijs. Hij realiseerde 3 korte animatiefilms: Une Histoire vertébrale (2004), Skhizein (2009) en Palmipedarium (2012), die prijzen wonnen op talrijke festivals. Op dit ogenblik werkt hij aan een langspeelfilm: J'ai perdu mon corps.

Website

Louis Clichy - Regisseur - Animator (van 02 tot 06 maart 2019)
Louis Clichy

Regisseur - Animator

Nadat hij in 2002 afstudeerde aan Les Gobelins, werkte Clichy drie jaar als animator bij Pixar, waar hij meewerkte aan Ratatouille, Wall-E en Up. In 2010 wordt hij door studio M6 gevraagd om samen met Alexandre Astier Astérix: le domaine des dieux te realiseren. Gesterkt door het succes maakt hij in 2018 een tweede Asterix-film: Astérix: le secret de la potion magique.

Anca Damian - Regisseur (09 maart 2019)
Anca Damian

Regisseur

Anca Damian schreef, produceerde en regisseerde de langspeelfilm La Montagne magique, die in 2015 bekroond werd in Annecy en in Karlovy Vary. De film werd geselecteerd voor meer dan 60 festivals en behaalde 10 prijzen. De Roemeens-Poolse coproductie Crulic – drumul spre dincolo (Crulic - The Path Beyond) won in 2012 de Cristal Award in Annecy naast 34 andere prijzen.

Eric Daniels - Animator (van 02 tot 06 maart 2019)
Eric Daniels

Animator

Eric Daniels begon als traditioneel “potlood-en-papier” animator, maar stapte over naar computeranimatie toen die nog in de kinderschoenen stond. Hij leerde al gauw zelf programmeren en werd zo een specialist in het combineren van de twee. Hij werkte aan films als Who Framed Roger Rabbit, Tarzan, Treasure Planet, The Princess and the Frog, Wreck-It Ralph, Big Hero 6 en Frozen.

Emma De Swaef - Regisseur (van 04 tot 09 maart 2019)
Emma De Swaef

Regisseur

Emma De Swaef heeft zich gespecialiseerd in stop-motion animatie en in het ontwerpen van handgemaakte poppen. Zij heeft een zwak voor textiel, en dat is ook haar handelsmerk geworden. Samen met Marc James Roels voltooide zij onlangs Ce Magnifique Gâteau !, dat ondertussen al diverse prijzen won. Ook voor haar vorige film, Oh Willy… (2012) regende het prijzen. Behalve kortfilms maakte De Swaef ook diverse reclamefilms.

Website

Denis Do - Regisseur (07 maart 2019)
Denis Do

Regisseur

Filmmaker Denis Do werd geboren in Parijs in 1985. Hij behaalde het diploma aan Gobelins in 2009. Zijn eerste langspeelfilm Funan vertelt het verhaal van een Cambodjaans gezin ten tijde van de Rode Khmer en is geïnspireerd op wat met zijn eigen moeder gebeurde. De menselijke bewogenheid van zijn verhalen verraadt invloeden van zijn Franse, Chinese en Cambodjaanse achtergronden.

Mats Grorud - Regisseur - Animator (van 01 tot 03 maart 2019)
Mats Grorud

Regisseur - Animator

Mats Grorud werkte als animator voor diverse films. Hij realiseerde zelf ook twee kortfilms. Hij gaf cursussen Engels en animatie in het vluchtelingenkamp van Burj El Barajneh in Libanon. Zijn scenario voor zijn langspeelfilm The Tower is geïnspireerd op getuigenissen van vluchtelingen en eigen ervaringen.

Pierre Hénon - Historicus (06 maart 2019)
Pierre Hénon

Historicus

Pierre Hénon gaf les aan het EnsAD, waar hij ook baanbrekend werk deed als coördinator: hij was het die in de jaren zeventig video introduceerde en die in de jaren tachtig het postgraduaat “Atelier d'image et d'informatique: image de synthèse et effets visuels” in het leven riep. Hij is ook auteur van het recente referentiewerk Une Histoire française de l'animation numérique.

Marc James Roels - Regisseur (04 maart 2019)
Marc James Roels

Regisseur

Marc James Roels begon zijn carrière als cameraman voor live action films. Hij maakte zelf een paar bekroonde kortfilms, met name Mompelaar (2007) en A Gentle Creature (2010). Samen met Emma De Swaef maakte hij in 2012 Oh Willy…, een stop-motion animatiefilm die voor ongeveer 300 festivals geselecteerd werd en die 80 prijzen won, waaronder de Cartoon d’Or en een nominatie voor een César in 2013. Hij is co-realisator van Ce Magnifique Gâteau !

Website

Vincent Kesteloot - Regisseur - Animator (10 maart 2019)
Vincent Kesteloot

Regisseur - Animator

Vincent studeerde aan La Cambre, werkte van 1999 tot 2006 als animator voor Nozon en daarna voor nWave als animator en nadien hoofdanimator. Hij deed de supervisie van de layouts voor Fly Me to the Moon en Sammy’s Adventures. Sedert 2009 staat hij in voor regie, scenario, artistieke leiding en supervisie over layouts. In die hoedanigheid leidde hij de attractie Pirates, Robinson Crusoe en Corgi.

Kim Keukeleire - Animator (van 08 tot 09 maart 2019)
Kim Keukeleire

Animator

Nadat zij in 1992 het diploma behaalde bij La Cambre, werkte Kim Keukeleire voor enkele befaamde productiehuizen, waaronder Passion Pictures, BBC Animations, Aardman, Cosgrove Hall en Will Vinton. Haar specialiteit is stop-motion en haar werk is te bewonderen in films als Frankenweenie, Fantastic Mr. Fox, Sammy’s Adventures, Max&Co, Chicken Run en talloze reclamefilms.

Website

Tereza Kovandová - Regisseur (van 08 tot 10 maart 2019)
Tereza Kovandová

Regisseur

Tereza Kovandová studeert sinds 2014 aan de Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Praag. Zij is onafhankelijk illustrator, animator en storyboarder.


Zij experimenteerde voor het eerst met animatiefilm tijdens haar studie aan de VOŠ (Vyssi odborna škola) Vaclava Hollara. Later, tijdens haar studie aan de Film and TV School of the Academy of Performing Arts, raakte zij gepassioneerd door de traditionele techniek van silhouetanimatie, die zij gebruikte voor haar film Bloody Fairy Tales. Het hoofdelement van de film, humor, domineert ook haar hele werk. Tereza maakt niet enkel animatiefilms, zij tekent ook storyboards voor reclamefilms en verzorgt illustraties voor boeken en tijdschriften.

Website

Matthieu Lamotte - Producent (van 04 tot 06 maart 2019)
Matthieu Lamotte

Producent

Matthieu Lamotte produceert documentaires, kortfilms en animatieseries en leidt sedert 2005 het productiehuis aaa production. Zijn films werden uitgezonden op France 5, ARTE, TV5, France ô, Disney Channel… Hij draagt zorg voor de bewaring, het beheer en de promotie van het werk van Jacques Rouxel, de geestelijke vader van de Shadoks, waarvan aaa production sinds 1973 de rechten beheert.

Bastien Martin - Regisseur (04 maart 2019)
Bastien Martin

Regisseur

Na zijn studie communicatie en podiumkunsten was Bastien Martin een tijdlang actief in de culturele sector. Na een korte carrière in de journalistiek werd hij productieassistent voor fictiefilms. Hij trad in dienst bij Dérives, waar hij meewerkte aan documentaires (van o.m. Jorge Leon, Benoit Dervaux en Mary Jimenez). Sedertdien schrijft en produceert hij documentaires en fictiefilms. Raoul Servais, mémoires d’un artisan is zijn eerste film.

Website

Damian Nenow - Regisseur (van 01 tot 02 maart 2019)
Damian Nenow

Regisseur

Damian Nenow behaalde het diploma aan de Nationale filmschool van Łodz. Hij is bekend om zijn innovatieve stijl in documentaires, reclamefilms, generieken en korte animatiefilms, waaronder Paths of Hate, dat vertoond werd op meer dan 90 festivals en 25 prijzen en onderscheidingen won. Zijn langspeelfilm Another Day of Life won de European Film Award.

Website

Henry Nicholson - Regisseur - Animator (van 03 tot 05 maart 2019)
Henry Nicholson

Regisseur - Animator

Animator-regisseur Henry Nicholson, die werkzaam is in Cardiff, maakte de voorbije 13 jaar stop-motion animatie voor reclamefilms, series voor kinderen, clips en langspeelfilms. In 2007 werd hij genomineerd voor een BAFTA. Captain Morten and the Spider Queen is zijn eerste langspeelfilm als coregisseur. Hij doceert aan de universiteit van Zuid-Wales.

Erick Oh - Regisseur (van 02 tot 05 maart 2019)
Erick Oh

Regisseur

Erick Oh studeerde schone kunsten en behaalde zijn Bachelor in Seoel en zijn Master aan de UCLA. Van 2010 tot 2016 werkte hij als animator bij Pixar aan o.m. Inside Out en Finding Dory. Zijn kortfilms behaalden prijzen op festivals overal ter wereld. Oh stapte onlangs over naar Tonko House, waar hij PIG: the Dam Keeper Poems maakte, dat vorig jaar de Cristal Award van het festival van Annecy won.

Website

Vincent Patar - Regisseur (10 maart 2019)
Vincent Patar

Regisseur

Na zijn studie animatie aan La Cambre werkte Stéphane Aubier samen met Vincent Patar aan de Pic Pic André Shoow en cut-out kortfilms. Daarna volgde Panique au village en een gelijknamige langspeelfilm. In 2014 won hij de Cartoon d’Or met Het Kerstblok, een animatiefilm van 26 minuten. Hij werkte ook mee aan de langspeelfilm Ernest et Célestine (Oscar beste animatiefilm 2014). Hij is coregisseur van La Foire agricole, een nieuwe Panique aflevering.

Website

Britt Raes - Regisseur (05 maart 2019)
Britt Raes

Regisseur

Britt Raes eerste professionele kortfilm Catherine (2016) werd vertoond op 200 festivals overal ter wereld en sprokkelde daar niet minder dan 50 prijzen, waaronder die voor Beste Belgische Kortfilm van Anima 2017. Op dit ogenblik werkt zij aan een kortfilm voor kinderen, schrijft zij het scenario voor een langspeelfilm en presenteerde zij onlangs een idee voor een serie bij Cartoon.

Website

Margot Reumont - Regisseur (05 maart 2019)
Margot Reumont

Regisseur

Nadat zij het diploma regie behaalde aan La Cambre maakte Margot Reumont drie films. Zij werkte als animator voor diverse series en langspeelfilms en richtte samen met enkele bevriende auteur-filmmakers animatiestudio Tabass Co. Op dit ogenblik schrijft zij het scenario voor haar volgende kortfilm Câline, waarvoor zij ontwikkelingssteun ontving van het CNC.

Website

Alain Richard - Regisseur - Animator (van 05 tot 09 maart 2019)
Alain Richard

Regisseur - Animator

Alain Richard combineert diverse bekwaamheden: stop-motion animator voor Le Gardien du nid van Olivier Pesch, 2D- en 3D-computer animator, regisseur en supervisor van de serie Klumpies en regisseur van de documentaire Inklusioun. Voor Léopold, roi des Belges was Alain Richard animator en coregisseur.

Célia Rivière - Regisseur (08 maart 2019)
Célia Rivière

Regisseur

Na haar studie aan de ESAG Penninghen, het Atelier de Sèvres en Gobelins werkte Célia Rivière onder andere voor Hermès en Lalique. Haar werk voor France 5 en Cherie HD werd opgemerkt én bekroond. Haar eerste animatieserie La Cabane à histoires, waarmee zij begon in 2015, won een International Kids Emmy Award. De nieuwe serie, La Cabane aux oiseaux, is een bewerking van negen kinderboeken.

Website

Salvador Simó - Regisseur (05 maart 2019)
Salvador Simó

Regisseur

Na twee korte animatiefilms zette Salvador Simo zich aan het scenario en regie van Buñuel in the Labyrinth of the Turtles. Hij studeerde animatie en cinema in de USA en Barcelona. Hij werkte eerder als assistent bij de Bill Melendez Studio en als assistent-animator bij Disney in Parijs. In London legde hij zich toe op speciale effecten.

Website

Levente Sipos - Technisch directeur (van 05 tot 08 maart 2019)
Levente Sipos

Technisch directeur

Levente Sípos studeerde grafiek en werkte vervolgens meer dan 20 jaar als technicus, animator en componist in communicatie en beeldende kunst. Hij stelde meermaals grafisch werk tentoon en is thans docent aan de Eszterhàzy Karoly universiteit. In 2011 werkte hij mee aan de ontwikkeling van het scenario van Ruben Brandt, Collector en had hij een aandeel in het technisch en creatieve ontstaansproces van de film.

Ben Stassen - Regisseur - Producent - Scenarist (10 maart 2019)
Ben Stassen

Regisseur - Producent - Scenarist

Ben Stassen begon als producent van speelfilms maar verruimde zijn actieterrein bij Little Big One, een productiehuis gespecialiseerd in CGI. Hij verzorgde er het scenario en de productie voor de ride film Devil’s Mine Ride. Met Movida Trix produceerde hij diverse ride- en IMAX films. In 1996 richtte hij de nWave Studios op. Zijn 3D langspeelfilm Fly Me To The Moon was de eerste in een reeks succesvolle films die vandaag voortgezet wordt met The Queen’s Corgi.


Cédric Vandresse - Regisseur (van 05 tot 09 maart 2019)
Cédric Vandresse

Regisseur

Na zijn studie aan de Luikse kunstacademie werkte Cédric Vandresse als schilder van plaasterdecors en decorateur voor films in stop-motion (Le Gardien du nid, Panique au village, Jacotolocotoc). In 2011 vinden we hem bij studio Wahoo in Luik waar hij werkte als colorist aan Le Magasin des suicides, en als hoofdcoloristvoor Avril et le monde truqué. In 2014 richtte hij de Mad Cat Studio op. Vandresse schreef en realiseerde Léopold, roi des Belges.


en ook...

Janis Aussel - Regisseur, van 07 tot 09 maart 2019
Shalev Ben Elya - Regisseur, van 07 tot 10 maart 2019
Shalev Ben Elya

Shalev Ben Elya, 4th year animation student at Bezalel Academy in Jerusalem, specializes in stop motion and classical animation that uses a wide range of materials and techniques. 


https://vimeo.com/user62886129

Thierry Dejean - Regisseur, van 04 tot 06 maart 2019
Thierry Dejean

Né le 24 mars 1967 à Limoux (Aude).


Après des études de photo et de cinéma, Thierry Dejean réalise son premier court-métrage autoproduit en 1991, The night the undead blood sucker conquered the world, un hommage aux films d’horreur de série B, qui malgré un budget dérisoire sera diffusé sur Canal +.


Il travaille ensuite avec la fameuse société de production « aaa production» , fondée par Marcelle Ponti et Jacques Rouxel, avec lequel il travaillera sur ses dernières publicités télé et son dernier film institutionnel ainsi que sur le documentaire de Jerome Lefdup « Les Shadoks mythe ou légende ».


Il réalise deux courts-métrages produits par « aaa » : Les Rats avec Lou Castel et L’homme est-il bon ? (adaptation de la bande dessinée éponyme de Moebius, parue aux Humanoïdes Associés). En 2006, il sort un documentaire de 52 minutes, Sur les traces de l’aéropostale.


Depuis la disparition de Jacques Rouxel, Thierry a participé à de nombreux projets concernant les Shadoks et plus généralement sur l’oeuvre de Jacques Rouxel: comme graphiste pour la bande dessinée « Les Shadoks et le Big Blank » éditions Circonflexe, comme D.A sur les menus du coffret dvd de l’intégrale, en 2012 comme auteur sur deux ouvrages d’art aux éditions du Chêne intitulé « Jacques Rouxel, les Shadoks une vie de création » et "Les Shadoks Comics », une publication dans la revue « Schnock », concepteur-réalisateur du jeux vidéo pour tablette et smartphone, auteur du livre Pop-up avec Philippe UG aux éditions des Grandes Personnes, auteur en 2018 du livre sur les 50 ans des Shadoks aux édition Höebeke, réalisateur du court métrage « les Shadoks et la maladie mystérieuse » pour la collection « dessine toujours » de Canal +, commissaire associé de l’exposition Gabuzomiam au Musé international des Arts Modestes de Sète en 2016, conseiller technique de l’exposition « les Shadoks ont 50 ans » au Musée de l’illustration Tomi Ungerer de Strasbourg  et pour finir l’exposition « Shadokorama » au Chateau Musée d’Annecy en 2018 pendant le festival international du film d’animation. Il viens de co-réaliser en 2018 la web série documentaire, « les Shadoks droit dans le mur, a toute pompe » pour arte .


Thierry Dejean est membre de la Cinémathèque Française, à qui il a cédé une partie de son œuvre. 


www.thierrydejean.com

Lamiaa Diab - Regisseur, van 06 tot 10 maart 2019
Lamiaa Diab

Hend and Lamiaa are a design and animation directing duo, originally from Cairo and currently based in Bristol, UK. They both finished their MA at the Bristol School of Animation in 2018 and previously studied Film and Media Design back in Cairo where they collaborated on different projects. Quickly they discovered they shared similar interests, in terms of design and approach, then started working together as a duo in 2012.Their style is hybrid, mixing analog and digital techniques and they are driven by a passion for bringing ideas and characters to life through animation.They worked for clients across the UK and Egypt, including BBC, and recently have painted a sculpture for the “Gromit Unleashed 2” trail in collaboration with Grand Appeal and Aardman. Their MA graduation film “Flipped” is currently in the festival circuit, and has been accepted in over 20 festivals across Europe and US.


http://hendandlamiaa.com/about/

Nikita Diakur - Regisseur, van 03 tot 05 maart 2019
Nikita Diakur

Nikita Diakur is best known for his projects “Ugly”, which has received critical acclaim at film festivals around the world. 


His signature style is dynamic computer simulation that embraces spontaneity, randomness, and error. 


Diakur regularly gives talks and workshops, recently undertook a residency at Q21 in Vienna, and is a member of the European Film Academy.


https://vimeo.com/nikitadiakur

David Doutel - Regisseur, van 06 tot 10 maart 2019
David Doutel

David Doutel was born in Porto, Portugal, in 1983. He graduated in Sound and Image at the UCP School of Arts, with extensive training in Animation. For the last 10 years he has developed his work in in the field of independent animation short films, both as director, animator and production director. Both in artistic and production departments he has contributed to the creation of several award-winning short-films that have been regularly selected to international film festivals. Has developed his career alongside with Vasco Sá with whom he shares the experience of direction on three short animated films, “The Shoemaker”, “Soot” and their most recent “Augur”, a Portuguese/French co-production. Has been working with Bando à Parte since 2011 and, together with Vasco Sá, has been responsible for the animation production direction and executive production.


Hend Esmat - Regisseur, van 06 tot 10 maart 2019
Hend Esmat

Hend and Lamiaa are a design and animation directing duo, originally from Cairo and currently based in Bristol, UK. They both finished their MA at the Bristol School of Animation in 2018 and previously studied Film and Media Design back in Cairo where they collaborated on different projects. Quickly they discovered they shared similar interests, in terms of design and approach, then started working together as a duo in 2012.Their style is hybrid, mixing analog and digital techniques and they are driven by a passion for bringing ideas and characters to life through animation.They worked for clients across the UK and Egypt, including BBC, and recently have painted a sculpture for the “Gromit Unleashed 2” trail in collaboration with Grand Appeal and Aardman. Their MA graduation film “Flipped” is currently in the festival circuit, and has been accepted in over 20 festivals across Europe and US.


http://hendandlamiaa.com/about/

Jonas Forsman - Regisseur, van 06 tot 08 maart 2019
Jonas Forsman

Jonas Forsman is a director and animator born in Linköping, Sweden. Robot & The Whale is Jonas directorial debute, but his passion for bringing worlds and characters to life through animation and storytelling started early in his life. He was only twelve years old when he decided that his dream was to find a career in animation and filmmaking. He started selling plant seeds and by the age of 13 he had saved enough money to buy his first Amiga computer and started animating. Jonas has studied animation at Metro New Media in London, Animation Workshop in Viborg Denmark. In the year of 2010 he graduated from Animation Mentor. He has has worked on a numerous well known project and companies around the world.


http://jonasforsman.com/FORSMAN_ANIMATION_AB/SHOWREEL.html

Claudius Gentinetta - Regisseur, van 01 tot 02 maart 2019
Claudius Gentinetta

Born 51 years ago in Switzerland I dedicated most of my life producing animation films and weird comics. Art schools in Lucerne, Kassel and Liverpool tried to contribute their best for my education. 1995 the artest scholarship gave me the chance to spend a year in Krakow, an experience with many impressions for my further work At the moment I am living with my family in Zurich, working at another promising new film project.

http://www.gentinettafilm.ch/gentinettafilm.html

Anne Huynh - Regisseur, van 05 tot 07 maart 2019
Anne Huynh

Née en 1994, diplômée d'un DMA en cinéma d'animation à l'Institut Sainte-Geneviève (Paris), Anne Huynh fait la rencontre de Jean Regnaud à la fin de la saison 1 d'"En sortant de l'école" où elle adapte le poème "L'école des Beaux-arts" de Jacques Prévert. Très attachée au thème de la transmission, leur collaboration démarre avec ce premier film, "Mon papi s'est caché", inspiré des peintures impressionnistes et nabis, et d'une multitude de rencontres fortuites faites comme dans un jardin.

http://www.muszica.net/

Gabriel Jacquel - Regisseur, van 04 tot 06 maart 2019
 
Oana Lacroix - Regisseur, van 06 tot 09 maart 2019
Oana Lacroix

Oana Lacroix is an illustrator and animator, born in 1989 in Switzerland.

She owns a bachelor and a master in animation from Ceruleum school, Lausanne.

Coucouleurs is her first film.


http://by-oanai.blogspot.com/

Nathalie Lamb - Regisseur, van 07 tot 08 maart 2019
Nathalie Lamb

Nathalie grew up in the south of Germany, close to Freiburg. Always paying attention to detail she likes to create emotional and humorous films to touch the audience. 


She already has discovered her passion for filmmaking at an early age and gained first work experiences in a little arthouse cinema. 


Since 2015 Nathalie studies directing at the Filmakademie Baden-Württemberg.


Joanna Lurie - Regisseur, van 02 tot 04 maart 2019
Joanna Lurie

Joanna Lurie is a French animated films director and animator. She's currently living and working in Angoulême, and alternates equally between her work for production companies (short, feature films or series) and the direction of her own short films. Her films are poetic tales, often very graphic, one lets themselves be carried away by mysterious silent characters,in fantastic stories  sometimes absurd, or tragic. "Flowing through Wonder" is Joanna Lurie’s seventh short film.  

http://joannalurie.com/

Hannes Oehen - Regisseur, van 06 tot 09 maart 2019
Hannes Oehen

Hannes Oehen


Hannes Oehen was born in 1996 in Zürich. After finishing grammar school he took part in the foundation course in arts in Lucerne and following that studied animation at the Lucerne School of Art and Design.

https://vimeo.com/hannesoehen

Veljko Popović - Regisseur, van 05 tot 06 maart 2019
Veljko Popović

Veljko Popović (1979) graduated in 2003 from the Academy of Fine Arts in Zagreb, Department of Painting. In 1998, he started working with computer graphics. He co-founded Lemonade3d, a CG and animation studio. Since 2012, he has been a tenured Professor at the Arts Academy in Split, where he teaches animation. His films have been screened and awarded at numerous festivals worldwide, including Annecy, Animafest Zagreb, Clermont-Ferrand, Aspen, Hiroshima, Leeds, Stuttgart, etc. He has been a jury member at many film festivals.


Sjaak Rood - Regisseur, van 09 tot 10 maart 2019
Vasco Sá - Regisseur, van 06 tot 10 maart 2019
Vasco Sá

Vasco Sá was born in Porto in 1979. With rooted ancestry in the northern mountainous region of Portugal, he spent his first eighteen years of life at Trás-os-Montes (Behind-the-Mountains), before he moved to Porto, where he graduated in Sound and Image by the School of Arts (UCP). It is in this context that he meets David Doutel, with whom he has shared several projects in the universe of Animation Filmmaking, namely the direction of the short-films O Sapateiro/The Shoemaker (2011, PT/ES) and Fuligem/Soot (2014, PT) - both recognized and rewarded nationally and internationally - and Agouro/Augur (2018, PT/FR), their most recent work. In addition to this journey in the scope of film direction, he has integrated the team of multiple cinematographic projects of different authors, both in the artistic and production aspects. Since 2011 he has been collaborating with the production company Bando à Parte, as director and animation production director, together with David Doutel. He likes to see the mountains in front of him.


Andrea Giovanni Sidoti - Regisseur, van 06 tot 09 maart 2019
Andrea Giovanni Sidoti

After 12 years of working as a contstruction draftsman in a civil engineer office, andrea realized he had to change his life and pursuit a more creative way. He took part in the foundation course in arts in Lucerne, then he studied animation at the Lucerne School of Art and Design. The Film „Perforato“ is based on his time at the office.

Lizete Upīte - Regisseur, van 01 tot 03 maart 2019
Lizete Upīte

Born in 1987, Lizete Upīte is an animation film director from Latvia.


Lizete begun her studies in audiovisual media in Baltic Film and Media school, Estonia, but after Erasmus exchange studies in Portugal, changed her major to animation. In 2013, after finishing school of directing animation La Poudrière in France, Lizete has been working on several animation projects as well as directed her two animation short films “Night Walks” (2018, produced by Atom Art (Latvia)) and “Riga’s Lilac” (2019, coproduced by Papy3D (France) and Atom Art (Latvia)).


http://lizete.berta.me/me/en-francais/

Iulia Voitova - Regisseur, van 05 tot 07 maart 2019
Iulia Voitova

Born in 1991 in Ukraine, Iulia Voitova studied Graphics and Animation at the Ural State Architecture and Arts Academy in Ekaterinburg in Russia. After graduation, she worked 2 years as an artist and animator. In 2018 she finished her studies at la Poudrière, where she directed Le nuage (one-minute film), Vrai pirate (shown on the French TV network Canal J), and La plongeuse, her graduation film (2018).

https://vimeo.com/ulavoytova

Satoe Yoshinari - Regisseur, van 01 tot 10 maart 2019
Satoe Yoshinari

Satoe Yoshinari is an animation director and animator. She recently graduated with a BA in animation at Volda University college and her bachelor film “Somewhere Soft” is her first film. Beginning this spring she will be based in Netherlands and prepare for her next film.


https://satoeyoshinari.com/