Tentoonstellingen

Tentoonstelling Loving Vincent

Loving Vincent vertelt het aangrijpende verhaal van Van Goghs leven door zijn schilderijen tot leven te brengen. De 65.000 beelden van de film zijn olieverfdoeken gemaakt door 125 schilders die hiervoor aan het werk gezet werden. Enkele van deze prachtige schilderijen zijn op groot formaat, te bewonderen tijdens het festival. Schilder Piotr Dominiak geeft ook een live demonstratie van de gebruikte technieken.


Bartosz Armusiewicz

Foyer 3, 1ste verdieping.

In de week : van 9u30 tot 12h00 en van 13u30 tot 22u.

In het weekend : van 13u30 tot 22u.

Cocktail Factory

Na zijn werk in het restaurant vertrok ‘Le Petit Chef’ op vakantie en leerde hij cocktails maken, Pina Coladas. En nu komt hij terug om die cocktails vers en fris op het Anima festIval te serveren!

Na het succes van Le Petit Chef op Anima vorig jaar, zijn Filip Sterckx en Antoon Verbeeck, die samen het Skullmapping collectief vormen, er opnieuw, met een nieuwe, even heerlijke installatie.


Skullmapping

In de week : van 9u30 tot 12h00 en van 13u30 tot 23u.

In het weekend : van 13u30 tot 23u.

Studio Nukufilm, of stop-motion op zijn Tallinns.

Een bezoek brengen aan de Nukufilm studio, die opgericht werd in 1957 en van stop motion haar specialiteit maakte, is duiken in de ziel van het creatieproces van een animatiefilm: poppen, decors, ontelbare objecten van alle mogelijke aard, studio’s voor schilders en makers van sculpturen, naaiateliers en opnamesets. Er heerst een drukke bedrijvigheid met als enig doel: het levenloze leven inblazen. De tentoonstelling met uitstalkasten die rechtstreeks van de studio komen, geeft een beeld van de diversiteit aan films die er gemaakt werden en van de nauwgezetheid die nodig is om zulke films te maken.


OÜ Nuku lm

In foyer 2, 2e verdieping.

De toegang is gratis.

In de week : van 9u30 tot 12h00 en van 13u30 tot 22u.

In het weekend : van 13u30 tot 22u.