Anima Zaterdagen

De Anima Zaterdagen: seizoen 2017 - 2018

Van september 2017 tot april 2018 verwennen Flagey en Anima de kinderen met acht speciale filmvoorstellingen. De namiddag begint met een lange animatiefilm of een programma korte animatiefilms en daarna kunnen 25 kinderen deelnemen aan een korte initiatieworkshop in verschillende animatietechnieken nadat ze krachten hebben opgedaan met een gezond vieruurtje. Onder de deskundige leiding van JEF kunnen 25 kinderen (in het Nederlands en Frans) hun allereerste korte filmpje maken. De workshop is bestemd voor kinderen tussen 5 en 12 jaar.

Naar goede gewoonte hebben wij ook dit jaar een paar avant-premières en onuitgebrachte films voor de kinderen op de kop kunnen tikken.

De films aangeduid met een sterretje (*) zijn zonder dialogen. De andere zijn Frans gesproken.

Aanvang van de voorstelling om 14u in Studio 5, Flagey

Film : 5,00 €

Film + vieruurtje + workshop : 10,00 €

Opgelet : reserveren op voorhand wordt sterk aangeraden !

Meer weten:

Zaterdag 30 september 2017 - Panique tous courts !
Zaterdag 28 oktober 2017 - Met twee gaat alles beter
Zaterdag 18 november 2017 - Gruwelijke rijmen
Zaterdag 2 december 2017 - Myrtille en de brief aan de Kerstman
Zaterdag 20 januari 2018 - Mickey Mouse, The Jazz Fool
Zaterdag 10 maart 2018 - The Red Turtle (De rode schildpad)
Zaterdag 31 maart 2018 - Wallace & Gromit 
Zaterdag 21 avril 2018 - Wij gaan op berenjacht

Zaterdag 30 september 2017

Anima 2018
Autour de Minuit

Panique tous courts !

Koop tickets

Duur : 42 minuten
Voor alle leeftijden vanaf 5 jaar
Frans gesproken
Een programma met vier kortfilms van Vincent Patar en Stéphane Aubier :
« Janine et Steven vont en vacances» • « Laurent, le neveu de cheval» • « Le Bruit du Gris » • « La Rentrée des classes »

Er is meer in het leven dan alleen maar de school ! Cowboy en Indiaan zijn zelfs vergeten dat de vakantie voorbij is. Heel sneu : terug naar school… Gelukkig zal hun rijke verbeelding hen helpen een zachte overstap te maken. Want tijdens de Anima-zaterdagen kunnen schoolgaande kinderen van 5 tot 12 jaar één keer per maand hun zinnen verzetten met een leuke animatiefilm. En de knutselaars onder hen kunnen dubbel genieten met een initiatieworkshop waarbij zij zelf hun eerste stappen in de animatiefilm kunnen zetten.

Zaterdag 28 oktober 2017

Anima 2018
Les Films du Préau

Met twee gaat alles beter *

Koop tickets

Duur : 38 minuten
Film voor kinderen van 3 tot 8 jaar – Workshop vanaf 5 jaar
Zonder dialoog
Een programma van 7 korte films : «De twee schapen» van Julia Daschinskaja, Rusland, 4’04 • «De mol en de regenworm» van Johannes Schiehsl, Duitsland, 3’20 • «Mussen hebben het niet gemakkelijk» van Daria Vjatkina, Rusland, 7’55• «Het uur van de vleermuizen» van Elena Walf, Duitsland, 3’59 • «Een voorval in de Zoo» van Veronika Zacharova, Republiek Tsjechië, 4’• «Waar is Ko ?» van Jorn Leeuwerink, Emma Van Dam en Robien Aerts, Nederland, 6’42 • «Pawo» van Antje Heyn, Duitsland, 7’38

Met twee kun je veel beter spelen of je verdriet of belevenissen delen...
Schattige verhaaltjes over vriendschap, speciaal voor jonge kijkertjes.

Zaterdag 18 november 2017

Anima 2018
Le Parc Distribution

Gruwelijke rijmen

Koop tickets

Duur : 61 minuten
Vanaf 6 jaar
Frans gesproken
Langspeelfilm van Jakob Schuh en Jan Lachauer, UK 2016

Na Sjakie en de Chocoladefabriek, een nieuwe filmbewerking van een boek van Roald Dahl door de makers van de Gruffalo en Mannetje Tak ! In Gruwelijke Rijmen vond Dahl spitsvondig en met veel gevoel voor humor bekende sprookjes opnieuw uit. Stel je eens voor dat Roodkapje en Sneeuwwitje oude vriendinnen waren... Zij zouden de handen in elkaar slaan om korte metten te maken met hongerige wolven of een gemene stiefmoeder. En wat zou Jaap (van de bonenstaak) doen als Assepoester zijn charmant buurmeisje was ? Een wolf met dandy-allures vertelt het ons allemaal…

Zaterdag 2 december 2017

Anima 2018
Le Parc Distribution

Myrtille en de brief aan de Kerstman

Koop tickets

Duur : 35 minuten
Voor kinderen van 4 tot 8 jaar – Workshop vanaf 5 jaar
Frans gesproken

Kerstmagie in drie fantastische vertellingen.

De zesjarige Myrtille heeft grootse plannen voor de kerstvakantie: ze wil met haar papa leren schaatsen. De geboorte van haar kleine broertje gooit echter roet in het eten en ze is verplicht haar vakantie door te brengen bij haar oma. Samen met haar ingebeelde vriendje, Meneertje Zonderslaap, schrijft ze een merkwaardige brief naar de Kerstman om zo opnieuw de aandacht van haar ouders te winnen.

« De vos en de muis », Camille Chaix, Hugo Jean, Juliette Jourdan, Marie Pillier, Kevin Roger, Frankrijk, 2015, 6’, zonder dialoog• Crispy », Dace Riduce, Letland, 2014, 9’, zonder dialoog • « Myrtille en de brief aan de Kerstman », Edmunds Jansons, Letland, 2016, 26’, Franse versie

Zaterdag 20 januari 2018

Anima 2018
Libération Films/ Walt Disney Motion Pictures

Mickey Mouse, The Jazz Fool*

Koop tickets

Duur : ong.50 minuten
Voor alle leeftijden vanaf 5 jaar
Geen dialoog

Een programma Mickey Mouse films rond het thema jazz, gemaakt in zwart/wit door Ub Iwerks tussen 1928 en 1934. In het kader van het Brussels Jazz Festival.

Episodes : Steamboat Willie • The Jazz Fool • Building a Building • Camping Out • Mickey’s Orphans • The Beach Party • Blue Rythm

Ontdek het filmdebuut van de beroemdste muis ter wereld, zijn liefde voor de piano, zijn eerste ontmoeting met Minnie en de lotgevallen van dit wereldberoemde icoon van de Disney Studio, in hun oorspronkelijke versie, zonder opsmuk en zonder bla bla. Een programma onuitgebrachte films.

Zaterdag 10 maart 2018

Anima 2018
Lumière

The Red Turtle (De rode schildpad)*

Koop tickets

Duur : 80 minuten
Vanaf 8 jaar
Zonder dialoog
Langspeelfilm van Michaël Dudok de Wit, Frankrijk/België/Japan 2016

Deze prachtige, betoverende meditatie over de cirkel van het leven zal kinderen (en ouders) die oog hebben voor de kracht van de natuur ongetwijfeld aanspreken. Dit verhaal van een schipbreukeling die aanspoelt op een tropisch eiland ademt de sfeer en esthetiek van de Japanse coproducent van deze film, de beroemde Japanse Ghibli Studio. Je raakt gegarandeerd in de ban.

Zaterdag 31 maart 2018

Anima 2018
Folimage

Wallace & Gromit*

Koop tickets

Duur : 60 minuten
Voor alle leeftijden vanaf 5 jaar
Zonder dialoog (uitgez. een paar replieken in het Frans)
« A Close Shave» (1995, 30’) en « A Matter of Loaf and Death » van Nick Park (2005, 29’), UK

Of ze nu werken als ruitenwasser of als bakker, Wallace en Gromit doen hun werk altijd met hart en ziel. Een beetje teveel misschien zelfs… In « A Close Shave » (waarin het schaapje Shaun voor het eerst optreedt) en in « A Matter of Loaf and Death » (onuitgebracht in de bioscoop), stort Wallace door zijn blinde liefde het duo in dolle en spannende avonturen!

Zaterdag 21 april 2018

Anima 2018
Lupus Films

Wij gaan op berenjacht

Koop tickets

(Meer info volgt)
Duur : 30 minuten
Voor alle leeftijden vanaf 4 jaar
Frans gesproken
TV special van Joanna Harrison en Robin Shaw, UK 2017, voorafgegaan door « La Cage », Loïc Bruyère, France, 2016, 6’,

Deze door en door Britse film, een bewerking van het beroemde gelijknamige boek van Michael Rosen en Helen Oxenbury, vertelt het verhaal van een vader die met zijn vier kinderen een uitstap doorheen het Britse platteland maakt onder het voorwendsel dat de tocht bedoeld is om een beer te vinden... Maar waar is er een ?